Return to site

Zien wie je zelf bent

Onderzoek naar het Zelf

Ken Uzelf​

Het klinkt zo groots en oud. Een uitspraak uit oude geschriften. 'Ken Uzelf'. Maar als er iets impact heeft gemaakt in mijn leven is het wel volledig mijzelf kwijtraken. En grappig genoeg zou het kunnen dat voor mijn omgeving het andersom voelt. Hoe meer ik mijzelf wordt, hoe minder zij de oude versie van mij zien. Blijkbaar moest ik mezelf eerst volledig kwijt raken om mijzelf weer terug te vinden. Het is een reis geweest en nog steeds die de boeken in kan. Een reis van meisje tot vrouw. Van iemand die liefde voelde voor de hele wereld maar niet voor zichzelf. (achteraf gezien kan dat helemaal niet)

We zijn op dit moment met zoveel biljoen op de aarde. Allemaal unieke wezens, een eigen rol aan het spelen. En diep in onze kern zijn we verbonden en allemaal evenveel waard en gelijk.
De mind vertelt ons hoe we moeten leven. We krijgen voeding tot ons. In educatie, voeding en vrienden om ons heen. Allemaal informatie. Tot op het meest subtiele niveau worden we gevoed. Nemen we informatie tot ons. En digitaal onze feed. Die we zelf kunnen kiezen, meer en meer. Mainstream voer via de grote kanalen voedt de collectieve geest. Hoe we bewegen als geheel op de aarde. Op dit moment wordt dat enorm zichtbaar. Grote spelers WHO, ANP hebben de informatie wereld wijd in handen en die wordt in de mind gezet, als waarheid.
 

Ontgiften

Ik ben een tijd terug gaan ontgiften van die media. Ik stoorde mij aan marketing rondom nieuws. Alles was verpakt in een saus van verkoop en sales en commercialiteit. Hoewel je je eigen kanalen kiest en andere informatie tot je neemt is het nog steeds een uitdaging om jouw waarheid te vinden in een brei van informatie. Vaak zie ik onderdelen, filmpjes en documentaires die meer met mij doen dan wat een nieuwszender mij toedient. En uiteindelijk het verband, dat ieder zijn visie deelt en ervaring heeft. Ik kreeg ondertussen een neus voor eerlijkheid en zuiverheid, en dat is werkelijk een uitdagend onderscheidingsvermogen. Vroeger had ik daar geen helderheid bij. Ik liet van alles aanpraten en ging uit van de zuivere intentie van iemand. Je kunt het naïf noemen of onbevangen. Als ik die kwaliteit niet had was ik nu een stuk meer bitterder geweest.

Hart laten spreken

Ik geloof dat als je je hart laat spreken, je een zuivere intentie meebrengt in je verhaal. Het hart is een waanzinnig magnetisch veld en is een kern in ons systeem, ons lichaam. Body, mind soul. De ziel die in het hart zetelt of net daarboven. De ziel die een plek in neemt in ons leven en steeds graag gezien en gehoord wilt worden. Het is kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd. De ziel heeft een missie, een duidelijk doel om hier op aarde te incarneren. Letterlijk in het vlees te zitten. In alle cellen van je lichaam. Toch is maar weinig mens werkelijk met zijn ziel in verbinding. Soms maar tijdelijk, voor eendeel of helemaal niet. De ziel kan niet leven in een ongezond lichaam.

Wat zegt jouw hart? Wat wilt het diep diep van binnen? Wat is het verhaal in het hart. Vaak zit het op slot, omdat het gekwetst is al op vroege leeftijd. Zitten er veel emoties opgeslagen in het hart en krijgt het hart een donkere kleur. Je kunt communiceren als met alles om je heen. Alles heeft een ziel en is 'spirited'. Je mind die er soms tussen komt zul je moeten herkennen als een saboteur en niet naar luisteren. Het hart heeft een verhaal, jouw emotionele verhaal. Het hart is een intelligent systeem en weet iets eerder dan het hoofd, de mind. Deze is zo krachtig dat bedenkt dat het iets bedacht heeft. Het hart kan iets waarnemen en weet dat het gaat gebeuren. Leven vanuit het hart is een natuurlijke cyclus, iets wat je bij je kern brengt. Het hart is bijzonder. Vanuit het hart is er geen dualiteit, die bestaat in het hoofd. Of wordt daar versterkt weergegeven. Diep in het hart zit liefde. En dat is andere liefde dan je partner of voor je kind. Liefde in zo'n groot begrip. En op meerdere lagen te ervaren.

In het hart, diep in het hart zit een energie die onuitputtelijk is. Overvloedig en zacht. Verbindend en compassievol. Compassie is de kwalitiet van het hart. Om de ander te zien voor wie die is. Met zijn pieken, dalen en daar begrip voor hebben. Voel maar..... EN hierin zijn we allemaal verbonden en hetzelfde, een mens met een hart. Dat kan liefhebben begrijpen, luisteren, verdriet hebben en boos zijn.

Wat maakt jij jij?

Je ziel, jouw pad, en jouw omstandigheden maken wie je bent. Wat je doet, en hoe je spreekt. Met wie je je omringt. En vooral datgene wat jou blij maakt. Niet voor korte tijd maar voor lange tijd. Wat jij dagelijks zou willen doen en je next level tilt. Wat je doet leven en shinen.

We zijn met elkaar zo'n waanzinning systeem. Hebben te leren van elkaar wie is de ander, waarom raakt iets mij wat de ander doet. En kan ik begrip voelen voor diegene in die situatie. En kan ik ook kiezen om iets wel of niet te ervaren?

Jij hebt een wil, wat jij ervaart creëer jezelf. Als je niet tevreden bent waar je nu bent, en wat je nu doet is het aan jou om een stap te zetten, los te komen en te bewegen naar wat je wel wilt ervaren. En je af te vragen waarom je dat wilt ervaren. Neem je hart mee. Daarin zitten zielsverlangens, die de koers weten. Als je je hart volgt komen de juiste dingen weer op jouw pad.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly