Return to site

Vrouwelijke Energie

Het herstel van de balans tussen het Vrouwelijke en het Mannelijke.

· healing,energetisch werk,sharing,spiritueel ontwaken,divine feminine

Vandaag is de dag dat ik uitgedaagd wordt. Eerlijk gezegd al een paar dagen.

Maar de weerstand en het trillen van mijn lichaam doen toch vermoeden dat iets wilt loskomen. Ik ervaar in mijn omgeving weerstand. Weerstand als ik actie onderneem. Of juist niet.

Ik merk dat ik zo graag op mijn juiste manier wil leven. En dat is voor mij een aardige uitdaging. Wat is dan de plek die ik inneem? In een organisatie. In een familie. In een relatie. Tot wie dan ook.

Ik voel dat ik een vrouwelijke energie heb. En er wil balans komen in mijn mannelijke en vrouwelijke energie. Maar in het grotere geheel zal ik weer een meer vrouwelijk rol innemen. Voelt een beetje gek om te zeggen. Wellicht voor de mensen die mij kennen is dat te ervaren. (Vooral voelbaar) Ik heb me namelijk ook jarenlang op een heel andere manier laten zien. Dus die telt alleen mee in het grotere plaatje. Wat nu voelbaar is en onderhuids altijd voelbaar was, maar ik mijzelf niet heb gegund er te laten zijn. Om toe te laten. Omdat het simpelweg misschien niet veilig voelde. Om afgewezen of nagekeken te worden.

Mijn ego 'kleine ik' laat zich weer even flink zien. Gespiegeld door de omgeving. Ik kan er steeds beter bij blijven. Bij dat gevoel. En eerlijk als mijn kinderen die spiegel geven een stuk minder.

Wat is die vrouwelijk energie? In mij voelt dat als een dragende kracht, een stimulerende zachte energie. Die laat ontstaan en ruimte biedt. Ruimte om te zijn. Zijn met alles wat er is. Zijn met de pijn uit het verleden die nu opspeelt. Zijn met grootsheid. Zijn met stress en drukte. Alles wat zich aandient mag er zijn. Dit proces is iets wat zich in mij afspeelt. Maar ook op een groter niveau. Interpersoonlijk. Wat er tussen mij en de ander gebeurt.

Deze energie wil vanuit kosmisch oogpunt neerdalen op aarde. Wil gezien worden en wil er zijn. De vraag of de energie van het mannelijke daarin de ruimte kan geven voor dit vrouwelijke. Het gaat erom te gaan staan voor deze energie. Voor deze eigenschappen in te brengen in een veld met anderen.

Het lijkt wel alsof ik die vertegenwoordig. Dat ik hierin iets te doen heb. Dat ik een ankerpunt ben. Geen idee. Het is in ieder geval voelbaar in mijn systeem, mijn lichaam. Is men er klaar voor? Ben ik er klaar voor? Kan het doorstromen naar de aarde? Kan het ontvangen worden dat de vrouw de drager wordt. Van een veld van een organisatie. Dit is wat er wilt. Niet dragen vanuit angst. Maar vanuit vertrouwen en liefde. Vooral deze is belangrijk.

In contact met mensen voel ik waar ik aansluit of niet. Ik kan daar niet altijd de juiste woorden aangeven.

Wat heb ik nog te leren? Wat heb ik te doen? Ik voel dat mijn aanwezigheid een belangrijke rol is. De pure vrouwelijk energie. Die gebruikt kan worden als op de juiste manier benaderd kan worden.

In Human Design is zo zichtbaar hoe die energie werkt. Maar zonder dat is het ook voelbaar. Het komt van twee kanten. Human Design laat het zien. En er kan begrip ontstaan. Daarnaast het voelen en ervaren van jouw lichaam. Hoe werkt jouw energie optimaal? Hoe kan ik loslaten wat van de ander is. Dit is een uitdagend en spannend veld. Uit die comfort zone. Want ‘het oude’ werkt niet meer.

In ieder geval is voor mij steeds duidelijker hoe mijn energie werkt. En ik voel me als een pionier in het leven staan. Mijn profiel is een uitdagende. Die me alleen maar in zuivere kracht kan brengen van mijn lichaam. En zo ik het meeste te dienen heb voor mijzelf en mijn omgeving (de mensen om mijn heen). Dit is het herstel van de balans. De balans tussen Vrouwelijke Energie en Mannelijke Energie.

Ik sta vertelt van mijn eigen krachten die vrijkomen zodra ik me erdoorheen beweeg en het laat ontstaan.

Spelen en delen is helen. En we met elkaar de verandering maken. Om in onszelf te omarmen wat gevoeld wilt worden.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly