Return to site

Energie Werk

weten-schappelijk-onderzoek naar energetische werk

· healing,energie werk,onderzoek,schaduw werk,transformatie proces

ENERGIE

Ik spreek vaak over 'energie'. Omdat ik er eerder in mijn leven niet mee bezig was. Nu is het iets wat ik waarneem en gebruik als term omdat het me beweegt en raakt. Dit heeft te maken met een openen naar iets nieuws. En ik noem het ‘het openen naar nieuwe lagen in mijn lichaam’. Ik neem anders waar dan voor 2016. Ik noem het multidimensionaliteit. Meerdere dimensies of lagen waarnemen. Vooral de onderstromen, waar fijnere energieën voelbaar zijn. Lichtere maar ook donkere frequenties voelbaar zijn. Ik wil erover delen omdat het ook voor jou waarneembaar is, en we er over het algemeen niet over praten.

HOE DAN?

Hoe energie werkt? Dat is iets wat ik steeds maar blijf onderzoeken. Tot er voor mij een fundament ontstaat en er zoveel duidelijk is. Ik onderzoek het. Ik voel het, ik vibreer en ik check in bij mijzelf. En ik check in bij de ander. Zo leer ik mijzelf kennen. En ook de ander.

Want de grote vraag: ‘Wie ben ik? Dat is waar het om gaat. Als je een vraag hebt over het leven of over een situatie in je leven en je onderzoekt die vraag weer, dan kom je erachter dat het in de kern daarover gaat: Wat is van mij en wat van de ander? En hoe ga ik met deze situatie om? Waar kan ik eigenaarschap overnemen? En wat laat ik bij de ander?

Bijvoorbeeld: Waarom overkomt het mij dat iemand zo lelijk naar mij uitvalt? Ik vraag me dan af. Wat in mij trekt deze situatie aan? Wat zegt dat over mij? En zegt het nog meer over die ander? Door het helemaal te doorvoelen. En te leven ontdek ik hoe de energie stroomt en waar het vandaan komt. Wie ben ik en waarom neem ik zo waar. (Waarnemen=Waar Nemen. Het nemen van de werkelijkheid zoals die voor jou is)

Ons lichaam is een energetisch veld. Mijn lichaam is een energie systeem dat open is en voelt en neemt veel op van de omgeving. Ik kan daardoor meevloeien met anderen en mijzelf kwijt raken. En als ik alleen ben kan het ook heel leeg en rustig voelen. Dit heb ik door de jaren heen geleerd.

Als mens zijn we organismen in een 3e dimensie. Een veld waarin energie vast en vloeibaar is.

Van zeer vast als zichtbare materie en zeer vloeibaar (gedachten en nog fijner). Voor mij is dat waarneembaar. Omdat ik me daar steeds meer bewust van wordt. En het het valt zo op z’n plek voor mij. Hoe opereer ik en functioneer ik in deze wereld. Alsof het nieuw is.

Wat is mij aangeleerd? En wat heb ik voor waarheid aangenomen van mijn omgeving? Hoe manifesteer ik optimaal? En wat mag ik loslaten? Wat is van de ander. En wat is van mij?

DUS

• Energie beweegt.

• Energie heeft een frequentie (vast of vloeibaar, lage of hoge trilling)

• Energie heeft coherentie (trekt aan wat van hetzelfde is)

• Energie is waarneembaar op verschillende manieren (voelbaar, zichtbaar,hoorbaar, en meer)

• Energie kan vaste vorm krijgen als het niet beweegt. Bijvoorbeeld als iets niet mag bewegen. We houden iets voor ons. Een ervaring die we niet verwerkt hebben, of keer op keer in de doofpot stoppen. Er is weerstand op het voelen en stromen van deze energie(pijn/trauma/gebeurtenis). Zo kan er een ziekte ontstaan of pijn in het lichaam.

• Hogere trilling tilt lagere trilling los. Met de juiste intentie.

IN DE SPOTLIGHT

En waar focus ligt in jouw lichaam, daar ontstaat bewustzijn. Daar ontstaat groei. Groei=bewustzijn en met focus en de juiste intentie achter die focus onstaat liefdevolle groei. Als je met negatieve lading een focus legt op iets dan groeit daar negativiteit.

Als ik aan het mopperen ben. Dan zit daar een negatieve lading achter en met de focus op het kind of het gedrag van het kind. Dan is voelbaar dat het kind daar niet door groeit. Als ik met positieve intentie de focus op mijn kind leg en benoem waar het goed in is. En met een liefdevolle intentie, zal het groeien.

Dus het bewust worden van focus, van intentie en van bewustzijn is beweging maakt dat we vooruit komen en de wereld, jouw persoonlijke wereld een mooiere plek kunnen maken. Yeah.

OVERTUIGING

In mijn onderzoek heb ik ook mogen ont-dekken dat ieder een kanaal is waar energie doorheen stroomt. Dat je persoonlijke filtering, hoe jij waarneemt een overtuiging systeem is. En je altijd door dat filter systeem zult waarnemen. Todat je je bewust wordt van deze filters. En je je ondoet van wat niet bij jou past. Wat je niet meer dient. Waar je pijn van ondervind. Want wat jouw pijn veroorzaakt is de gedachte/overtuiging over een gebeurtenis. Niet de gebeurtenis zelf. Dit kan confronterend zijn. Het betekent alleen dat wat jij ervaart en waarneemt door jouw filter systeem gaat en zo bij jou binnenkomt.

Wat ook nog eens meespeelt dat we collectief denken, met een hele groep, soms met een heel land, of met een hele westerse wereld. Een bepaald perspectief hebben. Bijvoorbeeld een collectieve overtuiging. Een collectieve overtuiging kan gaan over. ‘Ik ben gelukkig als ik een man en kinderen heb. The perfect picture.’ Of ‘Heteroseksueel zijn is normaal’.

LET IT FLOW

Ik kan intunen op een ander energie veld. Dat gaat bijna automatisch of natuurlijk. Door mij heen stroomt energie die een andere trilling heeft dan de persoon die ik behandel. Hierdoor kan iets losgetrild worden en energie vrijkomen. Emotionele lading, warmte- of koude energie. Energie kan zich uiten in beelden, kleuren en gevoelens. Dit is waarneembaar in het lichaam. En mag daarna integreren in het lichaam. Nieuw bewustzijn neemt plaats in van de vaste oude energie.

Mijn missie is om mensen en mijn omgeving te helpen ontwaken en te transformeren. Ieder mag het zelf ontdekken. Alleen ben ik daar om een handje te helpen en te ondersteunen. Ik bied je een veilige setting om te kunnen ontspannen en te voelen wat jouw waarheid is. En dat eventueel los te laten.

Levensonderzoeker en visionair van de Nieuwe Wereld. Een doorlopend proces van voelen en ontdekken.