Return to site

Deze sessie geeft zúlke heldere informatie!

Ervaring van een cliënt

Heling van gebeurtenissen die onverwerkt zijn kan op meerdere manieren helen. Fysiek, emotioneel en spiritueel. Door het doorleven, ervaren en voelen van dit komt energie op de plek van de blokkade en kan de vastgezette energie weer gaan stromen. Lees het verhaal van een cliënt.

Ik kwam bij Jantien voor mijn nekblessure, waar ik al twee, bijna drie jaar last van had. En veel fysiotherapie gedaan heb. Gek genoeg, toen de dag van de afspraak bij Jantien was aangebroken, was het juist mijn heup die ook helemaal alarm sloeg. Ik kon bij haar bijna de trap niet oplopen.

Ik mocht bij haar gaan liggen op het bed. Ze deed een spierreflexoefening, stelde een aantal vragen die ik me nu niet meer kan herinneren en raakte me aan op een aantal punten in mijn lichaam. Mijn ogen gingen ineens onwijs knipperen, ik had er totaal geen controle over. Jantien vroeg wat er bij me opkwam.

Ik voelde heel veel verdriet opkomen. Echt een enorme golf, maar ik dacht, ik kan hier toch niet meteen onwijs gaan liggen huilen. Jantien begeleidde me in tekst en aanraking om te blijven voelen en het helemaal veilig was er te laten zijn.

Toen zag ik een naakte vrouw voor me, mijn ogen waren dicht op dit moment. Het was totaal zwart om haar heen, donker. Ze wist totaal niet waar ze was en had heel erg het gevoel dat het moment van de dood heel dichtbij was. Ze was ernstig ondervoedt, helemaal niet goed behandeld, mishandeld. Het enige wat ik een beetje zag in het zwart was de glinstering van een soort zilveren of stalen haak. Misschien zat ze daaraan vast. Doodsangst had ze echt en een heel diep verdiet. Ik moest ook zó erg huilen. Ik hield me in het begin een beetje in maar ik werd aangemoedigd het maar echt te laten stromen. Een paar tellen later werd me echt duidelijk waarom die vrouw zo angstig was. Ze had een jongetje bij zich. Ook naakt. Hij was ook ziek, hij had iets aan zijn longen. Tubercolose kwam in me op. Mama dacht dat we beide dood zouden gaan.

Ik voelde golven. Ik dacht dat het een golf van verdriet was. Maar een diep wiegend gevoel ook.

Toen kreeg ik plotseling een ander beeld. Felle zon op een plantage. Extreem goed onderhouden, het zag er ‘mooi’ uit, bijna een soort gevoel van vrede. Ik liep langs een schuur. Ik zag niemand, ik liep weg van wat drukte. Ik was nog steeds het jongetje, iets ouder misschien, 12/13. Ik had last van mijn longen, ook een beetje van mijn zicht, mijn ogen.

Ik was ondanks alles toch wel vrolijk terwijl ik liep. Opeens voelde ik een hele zware energie van achter. Heel heftig alsof ik werd aangevallen. Toen vroeg Jantien me; wat is er gebeurd er nu? Toen voelde ik, dat dat wat ik voelde, echt was en er helemaal mocht zijn.

Ineens werd het donker. Ik voelde een klap op mijn achterhoofd, ik had meteen ook een krak in mijn nek. Ik wist/voelde ook wie dat had gedaan. En gek genoeg weet ik hoe die persoon eruit zag op het moment dat hij het deed en wat hij aan had. Het was mijn baas. Een plantagehouder waar ik slaaf voor was. Ik was zijn knechtje. Ik had herhaardelijks iets fout gedaan, hij was helemaal klaar met mijn domheid, en zo boos dat hij me dood of in ieder geval buiten westen had geslagen in één klap. Het was een hele grote man, lang, stevig, veel kracht, zwart haar, een beetje kalend. Zwarte kleding aan. Het overhemd een beetje opengeknoopt. Hij was ook aan het werk geweest. Een jood was hij, een portugese/sefardische jood. Dit weet ik gewoon, ik weet niet hoe, is een ‘weten’.

Ik voelde botbreuken bij mijn linkerheup, precies het gebied waar ik last heb van de blessure en mijn nek lag helemaal in de puin. Dat leven is daar ook gestopt voor me. Ik voelde ook dat mijn lichaam op een soort hoopje werd gegooid. Een hoopje puin, als vuilnis. Ik voelde in mijn fysieke lichaam op dat moment alsof de pijn juist zijn oorsprong had in mijn heup/bekken en helemaal uitwaaierde naar mijn linkerribben en nekwervels.

Toen nodigde ze me uit heel veel licht te sturen naar de plek waar mijn botten en zenuwstelsel zo was beschadigd. Het voelde ook echt alsof er licht kwam op de plekken waar ik breuken voelde, alsof het weer werd gelijmd. Ik herinner me dat tijdens mijn verdiet, Jantien af en toe een hand legde op mijn buik en soms op mijn voorhoofd en buik. Dat was fijn.

Ineens zag ik een kraakblauw heldere lucht, ontzettend fris, veel zuurstof. Ik ademde onwijs diep in. Het voelde heerlijk. Ik kon weer ademen. Toen keek ik naar beneden onder mijn voeten. Groen gras! Een beetje nattig, fris. Zo gezond voelde alles! Levend. Daarna zag ik een mooie vlinder en een prachtige regenboog. En tot slot een prachtig mooi lief wit konijntje, met rooie oogjes. Ook zo vol en gezond, het konijntje. Ik mocht met hun spelen. Het was zo een ‘simpel’ tafereel; de blauwste lucht, de prachtige regenboog, een mooi springlevend konijntje en een vlinder. Maar ik voelde me helemaal thuis, alsof ik daar hoorde. Ik was in de hemel. Naar de andere kant. Zo voelde het.

Na afloop van de sessie spraken we nog even over het geheel. Daardoor konden we nog wat losse eindjes aan elkaar knopen.

Het werd ons duidelijk, dat die golven letterlijk waren. De donkerte om ons heen, de buik van een boot. Mijn mama en ik waren als slaven verscheept van Afrika naar Suriname.

Een grote oceaan met golven om ons heen.

Wie in mijn huidige leven stelt de slavendrijver voor? Waardoor je zo’n last hebt van je blessures. Ik wist het meteen. Het bevestigde ook wat ik altijd al over de situatie voelde, ergens diep onderhuids.

Ik wist dat ik een belangrijke keuze te maken had. Voor mij was dat wat ik tijdens de sessie had gevoeld, zó helder, impactvol en eigenlijk ook zó schokkend, dat ik binnen een aantal dagen stappen heb ondernomen om de situatie te veranderen. Het voelt allemaal duidelijk voor me en een nieuwe horizon breekt hierdoor aan!

Ik ben heel dankbaar. Dit heldere bericht had ik echt nodig om de knoop door te hakken! De beste manier ook. Deze sessie gaf me zúlke heldere informatie! Volgens mij heb ik het woord helder heel vaak gebruikt, maar zo voelde de ervaring helemaal voor me! Vanaf aankomst bij Jantien, van hoe haar huis aanvoelt, de sessie zelf, tot het nagesprekje.

Echt superfijn en lifechanging!

Na de sessie was mijn heup echt meteen een heel stuk minder, ik kon weer helemaal lopen! Mijn nekpijn voelde ik bijna helemaal niet meer. In de twee weken erna was mijn heup nog een stuk erger geworden. Het was echt ge-explodeerd in een ontsteking van mijn spier en/of gewrichtsbanden. In waves gaat het nu in een lichte stijgende lijn steeds iets beter. Soms een dag dat het wat erger is en ik weer minder goed loop en soms weer beter. Nu al twee maanden erna, is het stukken beter, maar nog echt niet weg. Het zal ook nog wel even duren voordat het helemaal over is. Die ruimte wil ik mezelf ook echt geven, hoewel ik wel heel erg zin heb om weer te dansen! On my own terms! Maar tegelijkertijd wil ik ook graag krachtig en helemaal helen.

Wat de sessie verder met mijn systeem heeft gedaan is dat ik meteen erna, een stuk helderder kon zien. Zo helder zag ik vaak tijdens retreats en energiewerkworkshops maar 'in mijn eentje' was het niet constant zo sterk. Ik zie nu constanter stukken van mijn energie om mij heen en die van anderen. Ik voel me aanweziger, aandachtiger en wat zachter.

Ook maken een aantal dromen nu heel veel sense! Ik droomde, of had een nachtmerrie, dat ik in een houten kistje over de oceaan heen ging in een zware storm. En dat als, ik naar buiten keek, 2 walvissen zag vechten boven water. Ook een andere keer had ik een nachtmerrie dat een walvis in zijn nek, precies op de plek waar ik last heb van mijn blessure, werd geslacht. Helemaal geen fijne beelden. Ik heb begrepen dat dromen over een walvis - in niet fijne zin - betekent dat je je overbelast voelt in een bepaalde situatie. Ook kon ik die droom met dat houten kistje over de oceaan ook terugleidden naar de tocht die ik waarschijnlijk had gemaakt van Afrika naar Suriname.

Verder voelt het alsof er een grote schoonmaak nodig was op mijn sacrale energie punt. Ik heb dus last van mijn si-gewricht oftewel heiligbeengewricht. Alles wat daar niet hoorde, mocht eruit, zodat ik zelf weer meer kan indalen in mezelf. Grappig dat ik net na de sessie ook voor een paar weken vetrok naar Australie, down under, en daar ook de aboriginals mocht ervaren. Een volk dat heel erg primal voelde voor mij. Lekker naar beneden gezakt en aan het zakken! Ik ben heel erg dankbaar voor deze superwaardevolle sessie en op naar volledig herstel!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly